top of page

Pohjan neiti -levy (Nova Records)

"Minulle ennestään tuntematon Leskinen osoittautuu osaavaksi laulajaksi, jonka ääni on lyyristä hieman dramaattisempi.  Sulokkaimpiin sävyihin se taipuu hieman säästeliäästi.  Warumin korkeuksissa Leskinen on parhaimmillaan."

Muusikko -lehti / Ilkka Ylönen

 

Soiva joululahja –konsertti Savonlinnan Tuomiokirkko;

Eilamaria Leskinen sopraano ja Juha Kotilainen baritoni

”Kaikki palaset olivat kohdallaan Varpunen jouluaamuna –laulussa, jonka Leskinen yläsävelrikkaalla äänellään tulkitsi koskettavasti. Esitys tästä Heinävedellä syntyneen Otto Kotilaisen ikivihreästä laulusta oli konsertin parhaimmistoa.”

Itä-Savo 

 

Operetti Kreivitär Mariza Manjan rooli, Poleenin teatteri

”Eilamaria Leskinen tekee mustalaisnaisesta, Manjasta, kohtalokkaan hahmon. Leskinen laulaa myös dramaattisen vapautuneesti.”

Länsi-Savo

 

”Sävykästä ääntä ja osaamista näyttää myös pieksämäkeläinen Eilamaria Leskinen mustalais-Manjana.”

Savon Sanomat

 

Operetti Mustalaisruhtinatar Sylvan rooli, Poleenin teatteri

”Myös pääpari Eilamaria Leskinen ja Jukka Saarman ovat sisäistäneet operettietiketin. Sylva Varescun varieteelaulajattaren rooli on operettihistorian halutuimpia laulurooleja. Leskinen on tehtävässään vakuuttava.”

”Eilamaria Leskinen ja Jukka Saarman hallitsevat operetin konvention ja laulavat nautittavasti

Kalmanin kauneimmat kohtaukset. Saarmanissa on upseerihenkistä suoraselkäisyyttä ja Leskisessä naisellista viehätysvoimaa.”

Savon Sanomat

 

”Sylva Varescu kavaljeereineen on hurmannut yleisön ja arvostelijatkin Poleenin teatterin mustalaisruhtinattaressa.”

 

Länsi-Savo

Kirkko-ooppera Polvesta polveen Helin rooli (toinen naispäärooli), Nilsiän kirkko

”Eilamaria Leskisen sopraano oli parhaimmillaan hänen pitkässä resitatiivin ja aarian välimailla liikkuneessa pohdinnassaan Martan ja omaa suhdettaan pastoriin. Ääni soi ja tekstikin kulki.”

Iisalmen Sanomat

 

Konsertti Käen kukkuessa Viron Kuressaaren Piispanlinnassa, Eilamaria Leskinen sopraano ja Andra Kaus piano

”Eilamaria Leskinen hehkui Viron Kuressaaressa. Käki kukkui kuulakkaasti avarassa holvikappelissa, äänentoistoa ei tarvittu, se olisi pilannut koko homman. Warum oli juuri niin sykäyttävä kuin osasin odottaa. Kauniin soljuva ääni upean säestäjän mukailemana sai kyyneleet silmiin. Vaalealla Eilamarialla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia äänten puhtauksissa, ylimmät äänet soivat kuulakkaina ja alimmatkin tulivat kuuluvan selkeästi. Ylimääräisenä tulkintana oli kesäiltaan loista-vasti sopinut Summertime, joka täydensi kympin konsertin.”

Tejuka / Matti Kojola

 

Konsertti Kevätaurinkoa, kulttuurikeskus Poleeni

”Ei uskoisi niin sorjasta varresta lähtevän niin upeaa ääntä. Tuli tunne heittäytyä laulun sanojen viemäksi – liidellä ja kyynelkin taisi herahtaa silmäkulmaan. Solistin ääni oli niin heleä, että mielen sopukoista kumpusi keväinen satakielen liverrys. Tämän upean laulajan säestyksestä vastasi savonlinnalainen jousikvintetti…”

 

Pieksämäen Paikallinen

 

Ooppera Pohjan Neiti nimirooli, Vesanto Soi

”Pohjan Neitinä Eilamaria Leskinen oli juuri se suomalainen kansallisromantiikan ja Kalevalan luoma kaunis, vaalea neito, jonka äänenväri sopi tehtävään täydellisesti., oikea Pohjolan laululintu.”

Savon Sanomat

 

Ooppera Figaron häät kreivittären rooli, Vesanto Soi

”Yleisö riemuitsi kilpaa tekijöiden kanssa vaikka mammuttimainen ensi-ilta venyi väliaikoineen liki neljään tuntiin. Ajan kulku pysähtyi Vesano-hallissa Mozartin 1700-luvulla säveltämään musiikkiin, jonka pääsolisteina lauloivat ruhtinaallisesti nilsiäläinen baritoni Matti Taskinen (kreivi), pieksämäkeläinen sopraano Eilamaria Leskinen (kreivitär)….Matti Taskinen kreivinä on suvereeni rinnallaan itse Pohjan Neito, kreivitär Eilamaria Leskinen.

Muita ei Vesannolla juuri tarvita sillä kaikki osaaminen kilpistyy tähän kaksikkoon. Heitä voi vain ihalla Mozartin oopperassa…Nautittavaa korvan kuulla ja silmän nähdä, kun molemmat sopraanot

Sirpa Huuskonen ja Eilamaria Leskinen yhdistävät äänensä ja elekielensä”

 

Keskisuomalainen

 

Ooppera Pohjan Neiti nimirooli, Vesanto soi

”Leskisen puhdas ja hiljaisissa roolisuorituksissakin vahva Pohjan Neidin tulkinta on pitkällisen lauluopetuksen tulosta oopperoista ja opereteista. Pohjan Neiti syntyy Eilamaria Leskisen olemuksesta ja eleistä. Aänestä. Häntä oikeampaa Pohjan Neitiä olisi ollut hyvin vaikea löytää.”

Keskisuomalainen

 

Operetti Iloinen Leski Valenciennen rooli, Warkauden teatteri

”Iloinen yllätys oli pieksämäkeläinen vierailija Eila Leskinen kauniin Valenciennen osassa. Hän lauloi hyvin ja muodosti kaikella tavalla hyvän vastavoiman Hanna Glawarille. Eipä ihme, että Camille de Rosillon oli häneen palavasti rakastunut”

Warkauden lehti

 

 

 

 

 

 

bottom of page