top of page

Eilamaria Leskinen

Laajaäänialainen, kimmeltäväsointinen koloratuurisopraano – nainen, jonka esiintymistilanteisiin valmistautumiseen kuuluu myös omien esiintymisasujen valmistaminen.

Pieksämäkeläinen freelancelaulajana työskentelevä Eilamaria on tehnyt laulunopiskelunsa, roolityönsä, konsertoinnit ja muut esiintymisensä toisen elämänalueen rinnalla, hän on työskennellyt vakuutus- ja finanssialalla esimiestehtävissä.

Eilamaria Leskinen on opiskellut yksinlaulua pääasiallisina opettajinaan oopperalaulaja Anita Välkki ja professori Jorma Hynninen. Hän on lisäksi osallistunut useille mestarikursseille sekä kotimaassa ja ulkomailla opettajinaan mm. Sylvia Gestzy, Halina Slonicka ja Wilma Vernocci, jonka kontrollissa hän käy edelleen.

Eilamaria on esiintynyt useissa ooppera- ja operettirooleissa.  Näistä mainittakoon Merikannon Pohjan neiti (Pohjan neiti), Mozartin Figaron häät (Kreivitär), Kálmánin Mustalaisruhtinatar (Sylva), Leharin Iloinen leski (Hanna Glawari ja Valencienne), Kálmánin Kreivitär Mariza (Manja), Karakselan Polvesta polveen kirkko-ooppera (naispäärooli Heli). Hän on laulanut myös kirkkomusiikkiteosten solistina, Pergolesin Stabat Mater kuuluu vuosittain esitettäviin teoksiin.

Eilamaria konsertoi aktiivisesti eri puolella Suomea ja on konsertoinut myös Virossa ja Unkarissa. Hän tekee konserttiyhteistyötä monien tunnettujen laulajien, pianistien ja orkesterikokoonpanojen kanssa.  

Hänen ohjelmistoonsa kuuluu ooppera-, operetti-, musikaali- ja kirkkomusiikkia sekä klassista ja kevyempää laulumusiikkia. Eilamaria oli Turun valtakunnallisen operettikilpailun finalisti 1996. Joroisten 2018 musiikkipäivien oopperakaraokekilpailussa hänet palkittiin parhaana esiintyjänä ja yleisön suosikkina. Ensilevy Pohjan Neiti julkaistiin vuonna 2015 ja levy Sano se sävelin helmikuussa 2017. Levy Karl Collanin lauluista ilmestyy syksyllä 2020 ja työn alla levytys Eino Leinon ja Kaarlo Sarkian teksteihin perustuen. 

bottom of page